diumenge, de novembre 19, 2006

La llengua monstre atòmica i la connexió global de multitud (v 1.0)

En la realitat postmoderna, els éssers col·lectius creats a partir de la relació amb el medi i entre ells mateixos, així com entre els seus propis individus, també es veuen impregnats per les lleis del mercat i transportats al camp de la valoració monetària.
Ens veiem en una etapa de postcultura en la que els Estats-nació (i les Nacions-noestat) dónen pas a la n(e)ocultura comercial mundial així com a la llengua monstre que en menja i n'escombra les llengües.
La n(e)ocultura impulsada per les corporacions destrueix tot tret identitari humà, uniformitzant l’espècie. D’aquesta anti-cultura no en parlarem avui, però. Parlarem de la llengua monstre.
De la inherent globalització del neoliberalisme neix la necessitat econòmica d’una llengua universal que serveixi de pont per transoperar a través d’Estats. La potència del moment ha vist sacrificada la seva llengua per esdevenir la llengua monstre.
La llengua monstre és fruit de la divisió atòmica del binomi cultura-llenguatge i l'exportació i importació d'aquest últim a escala global, convertint els subjectes de multitud en cyborgs aculturals productors d'immaterialitat monolingua i radiant (contaminant) les cultures identitàries humanes.
En resposta a aquesta penetració de l'(anti)filosofia d'Imperi en l'essencia cultural de l'individu i el col·lectiu precari, s'ha d'autogestionar un llenguatge alternatiu com a connector global de la multitud rizomàtica i en defensa de la pluricultura universal: l'Esperanto.

postejat per: Postmoderna-Rizomulo (Wu Ming frato)